Na trh prichádza novinka, ktorá pomôže ľuďom s intoleranciou laktózy

11.02.2009 Celý región

Aj medzi nami sú ľudia, ktorí nepijú mlieko a nejedia mliečne výroby. Nie preto, že im nechutia, ale preto, že im spôsobujú tráviace problémy.
Ide o ľudí, ktorých telo už „vyplo“ produkciu enzýmu laktáza, a preto nevedia stráviť mlieko a v ňom obsiahnutý mliečny cukor – laktózu. Najvyššia produkcia enzýmu laktáza v tenkom čreve človeka je pri narodení dieťaťa, potom s pribúdajúcim vekom zväčša prirodzene postupne klesá. U niekoho viac a u niekoho menej. Sú ľudia, ktorí majú to šťastie, že sú „kojencami“ do konca svojho života. Ale asi každý piaty človek u nás má určitý stupeň neznášanlivosti mliečneho cukru. Hoci sa hovorí, že s vekom rastie chuť, v tomto prípade platí opak. S vekom rastie odpor. Škoda, že k mlieku a mliečnym výrobkom.
Zmeniť to môže novinka na našom thu, ktorá tento problém rieši. Výživový doplnok LAKTAZAN s aktívnym obsahom prírodného enzýmu laktáza prichádza v týchto dňoch na Slovenský trh a umožní týmto ľuďom opäť konzumovať mliečne výrobky bez obáv zo sprievodných tráviacích ťažkostí. Tento produkt na Slovensko dováža spoločnosť, ktorej zástupca sám trpí spomínanou intoleranciou laktózy. Ing. Rastislav Stolárik hovorí: „Sám veľmi dobre viem, ako sa človek cíti, keď mu chutia mliečne výrobky, ale zároveň by sa im mal vyhýbať. Aj preto uvedenie LAKTAZANu na Slovenský trh vnímam ako pomoc a službu tým, s ktorými som na rovnakej lodi. “
Výživový doplnok LAKTAZAN si môžete zakúpiť v každej dobrej lekárni, v predajniach zdravej výživy a na webe www.laktazan.com, kde nájdete tiež zaujímavé tipy a rady ako žiť s intoleranciou na laktózu.
 

Vyberte región